недеља, 9. децембар 2012.

MALO LI JE TAKIJEH JUNAKA



    Pomalo je takijeh junaka, ko što beše Banović Strahinja, ovim rečima se završava narodna epska pesma.Jeli to baš tako, zar mi nemamo  više narodnih junaka?
Naravno da to nije tako. U našoj istoriji se pokazalo da smo mi zemlja koja ima mnogo junaka koji su vredni svakodnevnog pomena.
Svako je čuo za Marka Kraljevica, Jug Bogdana, devet Jugovića, starog Vujadina  i mnoge druge naše junake. Ako bismo pisali njihova imena trebalo bi mi mnogo papira. Čak i ne moramo da pišemo imena tih junaka jer su ona utisnuta u svaki pedalj naše zemlje, svako stablo drveta, svaki cvet što miluje blagi povetarac koji šapuće njihova imena. Oni su svuda oko nas. Svi ti ljudi su beskrajno voleli svoju domovinu i nisu žalili svoje živote samo da oteraju neprijatelja. Znali su oni da će njihovi potomci znati da cene to što su oni učinili za njih,za nas. Naša istorija je nažalost bila puna i lepih i stašnih trenutaka. Našu zemlju su često šibali vetrovi rata, savijala se kao cvet na vetru ali je ponosna izdržala nije se slomila.
Svaki takav rat je imao puno junaka koji su hrabro koračali u smrt sa pesmom na usnama, za slobodu svoje otadžbine. Krv naših junaka je natopila našu zemlju i zato u njoj i cveće ponosno raste, drveće ponosno pruža grane ka Suncu, a Sunce iznad naše zemlje ponosno greje zemlju koja je dala takve junake...

Sastav možete naručiti u celosti  na: 0691641999 , uplatom 700din PostNetom.